Forum Tama-World

Pełna wersja: Gazetka - dyskusja ogólna.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Zatem myślę, że możemy zacząć ogólną dyskusję dotyczącą przyszłości gazetki. Uśmiech Przede wszystkim - co chcielibyście zobaczyć? O czym przeczytać?
Powiem Wam o czym myślałem na ten moment;
Z pewnością w gazetce pojawiłby się stałe rubryki, które niezależnie od tego jak ma się sytuacja z newsami i plotkami byłyby publikowane. Z całą pewnością myślałem o dwóch panelach zdjęć - strona z ogólnym zlepkiem Waszych zdjęć (tutaj tylko tmgc) i jedna strona z "fotografią miesiąca". Zdjęcie miesiąca byłoby losowane przeze mnie by uniknąć kłótni/przykrości itp. gdyby (zamiast losowania) miały być jakieś sondy. Zajęłoby calutką stronę z opisem od autora i mógłbym wtedy zrobić komuś jakiś button gdyby chciał szpanować. Duży uśmiech A reszta zdjęć trafi do zlepka z podpisami.
Kolejnym stałym działem byłyby recenzje, które moglibyście nadsyłać. Testowalibyśmy wszystko, co ma związek z tmgc - wersje, dodatki, pokrowce itp. Akurat planuję w najbliższym czasie kupić zegarek z Kuchipatchim, to mógłbym zacząć go recenzować. Duży uśmiech
Dalsze stałe rubryki: postać numeru (całkowicie ogólnie o tej postaci, ale nie coś w stylu co lubi jeść i jakich ma znajomych w anime, a o powstaniu tej postaci, rysowniku który ją stworzył i tak dalej +ciekawostki), słowniczek (kilka pytań z objaśnionymi na boku pojęciami, ale szukałbym głównie serio trudnych pojęć), temat numeru (bo chciałbym, by wychodziły tematyczne), rzeczy do spróbowania od zaraz (instrukcje, wskazówki).
Oraz pojawiałyby się newsy, plotki itp. jeżeli tylko by coś było, więc będzie to raczej ruchomy dział.
Tyle pomysłów jeżeli chodzi o tematy związane z Tamagotchi.
Moglibyśmy zrobić rubrykę którą na miesiąc dostaje jeden użytkownik i opisałby w nim swoje miasto/życie i tak dalej, dodając pełnoooo zdjęć.
I dalej szczerze nie mam pomysłów, jeżeli chodzi o działy nawiązujące do użytkowników, a nie chcę, by ta gazetka była tylko tama>omg tamagotchi>tama>tmgc.

Także wszystkie sugestie mile widziane, byłby też pewnie dział z konkursami, ale o tym jeszcze trzeba pomyśleć..
Ach i jak mogliście się zorientować, gazetka byłaby pewnie miesięcznikiem. Wychodzącym pierwszego każdego miesiąca (chyba), więc akurat na maj bym się wyrobił.
Ja mogę się na ochotnika zgłosić do rubryki "Michu dobra rada" XDDD. Jakby ktoś chciał, to by mógł do mnie napisać np z problemem jakimś, a ja bym się postarała jakoś coś doradzić, a potem bym to wraz ze swoją odpowiedzą Maćkowi przesyłała, żeby mógł to wrzucić do gazetki. ^___^ Jakbyście chcieli oczywiście.
Dział z podróżą po Polsce - taktaktaktak!!! W czerwcu bedę mieć kupę czasu, więc od razu piszę się na lipcowy numer. Duży uśmiech
Można też zrobić dział o naszych innych hobby i tutaj znowu - co miesiąc ktoś inny by pisał. Każdy z nas ma coś poza Tamagotchi, czym mógłby się podzielić, jestem prawie pewna.
Oooo, Michu, to jest super pomysł. Albo w ogóle taki dział w stylu "ciocia dobra rada" z jakimiś super ogólnymi poradami. Duży uśmiech
Bella, okeeeej, super! Duży uśmiech I pomysł o hobby też mega, więc jakby ktoś chciał zaklepać coś na numer majowy to pisać! I w ogóle, jak tak teraz myślę, może chciałabyś jakąś tabelkę w stylu "polecane książki"? Bo w sumie mega dużo czytasz, ale nie wiem jak z czasem u Ciebie.. Język
O taaak, bardzo by się przydało polecanie książek. Duży uśmiech
Do 19 maja mam zero czasu, potem do października pewnie bedę mieć aż za dużo, hahaha. Ale mogłabym robić recenzję książki, która najbardziej mi się w danym miesiącu podobała, a jeśli przeczytam jedną, to skomentuję tą jedną. Jeszcze zostaje kwestia długości tej opinii, jak byś to widział?
Hmn, to w sumie akurat na czerwcowy dałoby radę, a najwyżej ja spróbuję coś skrobnąć bo rubryka serio chyba fajna. Duży uśmiech Właśnie o taką recenzję mi chodzi, byłoby super. ^^ Co do długości - wiesz, nie musisz się nie wiadomo jak rozpisać, oczywiście możesz, ale nie musisz. Także pewnie minimum to byłoby pół strony A4 z pewnością by jakoś to wyglądało, a tak to.. nieograniczona możliwość myślę. Duży uśmiech
W sumie jakbyś chciał już na majowy numer, to mogłabym coś spróbować stworzyć w przerwie od nauki, bo nawet wiem, co bym zrecenzowała. Duży uśmiech
Ale nic nie obiecuję na 100% w tym miesiącu.
Byłoby super! Duży uśmiech To się odezwę do Ciebie tak po połowie kwietnia i dasz znać. Dzięki!
Ja bym mogła się zająć działem angielskim ze słownictwem... Oczko
Serio? ^^ Byłoby fajnie, ale w sensie, tłumaczyłabyś jakieś tama-słówka, czy coś innego?
Artykuły po ang z wytłumaczonym słownictwem! (:
Super pomysł! Duży uśmiechD Miałbym Ci coś poszukać i podesłać, czy raczej sama chciałabyś szukać? Uśmiech
Wolałabym sama, bo to mi daje tez swobode pod wzgledem studiow. Jak cos znajde, to podrzuce. Uśmiech
Okej, super! Dzięki wielkie! : D
Stron: 1 2 3 4 5