![]() |
Gazetka - dyskusja ogólna. - Wersja do druku +- Forum Tama-World (http://forum.tama-world.pl) +-- Dział: Społeczność Tamafanów (http://forum.tama-world.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: TamaGazetka (http://forum.tama-world.pl/forumdisplay.php?fid=53) +--- Wątek: Gazetka - dyskusja ogólna. (/showthread.php?tid=2955) |
RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Katechi - 03-04-2015 Mogłabym wetknąć tam palec i coś porobić graficznego, albo jakąś śmieszno-nieśmieszną historyjkę wrzucić. Co do newsów to i tak zazwyczaj są w odpowiednim dziale na bieżąco wrzucane, więc proponuję może bardziej coś w stylu podsumowania miesiąca, czy coś. Bo jak informacje o 4U wychodziły to tak stopniowo i jakiś szerszy artykuł byłby bezsensowny, biorąc pod uwagę, że wystarczy sobie temat przejrzeć. RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Ralveyn - 03-04-2015 O, historyjkę chętnie, zaraz do Ciebie napiszę. ![]() A co do posumowania - też tak myślę, że jak już, to pojawi się w takiej właśnie formie. RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Viktor - 03-04-2015 Ja dawno tego nie robiłam, ale raczej bym dała radę coś graficznego zrobić, jak coś. Jeżeli macie zamiar zrobić jakiś mini dział lalkowy to ja chętnie. XDD RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Michu - 03-04-2015 Mini dział lalkowy by był super. RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Ralveyn - 04-04-2015 Jak coś, to możecie mi na pw wysyłać fajne zdjęcia swoich tmgc do numeru. ^^ Mam już zdjęcia od Dogz, Katechi i Ibisza, ale miejsce jeszcze jest, więc mile widziane będą dodatkowe zdjęcia. ^^ RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - ArrianeAvenge - 04-04-2015 O kurcze wznawiacie gazetkę? Super ![]() RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Ralveyn - 10-04-2015 W dalszym ciągu są wolne rubryczki zatytułowane "Moje miasto." (czyli opis miejsca w którym mieszkasz) oraz, jeżeli ktoś by chciał podesłać jakąś instrukcję na zrobienie czegoś samodzielnie do tmgc (dodatek, pokrowiec, cokolwiek) to jest taka możliwość. ^^ Rubryczki nie przepadną, ja je po prostu wypełnię, ale jeżeli ktoś by chciał i miał pomysł - niech tylko da znać. Ach i mam zaplanowane 12 stron gazetki, więc jak ma ktoś jeszcze jakiś pomysł na dział to mile widziane każde pomysły. ![]() edit/ zapomniałem jeszcze dodać - jak ma ktoś jakieś wycinki, albo linki do naprawdę starych artykułów o pierwszych tama w Polsce, to chętnie je zgarnę na pw. RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Michu - 05-05-2015 Ja gdzieś miałam screeny ze staaaarego forum naszego, ale bym musiała poszukać, raczej na to wydanie już nie zdąrzę. Caaarol, może zrobiłabyś tutorial jak zrobić plecki na tama na szydełku? Takie najprostsze. edit: Mariusz mówi, że jakbyście chcieli, to moze raz w miesiacu do gazetki robic jakis łatwiutki przepis kulinarny z czymś smacznym, żebyście mogli sobie w domu zrobić - ze zdjęciami oczywiście. Chcecie? RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Inka - 05-05-2015 ^ Oja, tak! ♥ RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Ralveyn - 05-05-2015 Hohoho, chyba mi czytacie w myślach. ![]() RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Bella - 05-05-2015 Tak, przepis koniecznie!!! Maciek, pamiętaj, że na lipcowy numer zaklepałam rubryczkę o mieście. C: RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Ralveyn - 05-05-2015 Tak, tak! Pamiętam. ![]() RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Bella - 05-05-2015 Jeśli do czerwcowego numeru potrzebujesz tekst do 19.05, to nope, bo właśnie tego dnia mam ostatnią maturę. :< W tym miesiącu ktoś inny musiałby się tym zająć. RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Carol - 08-05-2015 Fajne, ale już w pierwszym artykule widzę błędy. Jeśli można, to chciałabym prosić o posadę korektora. ![]() Czyli będę sprawdzać teksty zanim zostaną wrzucone do gazetki. RE: Gazetka - dyskusja ogólna. - Ralveyn - 08-05-2015 Byłabyś w stanie powiedzieć, gdzie są błędy i jakie? Pytam, bo szczerze przepuszczałem wszystko X razy przez Worda i niczego już nie wykrywał. ![]() Musze to przemyśleć, chociaż raczej na ten moment jestem bardziej na nie, niż tak. Gazetkę pisze się dosłownie cały miesiąc, a wiem, że często o czymś zapominasz i po prostu nie zawsze masz czas, a tutaj termin goni termin. Musiałbym to dostawać dosłownie na bieżąco i podciągać pod rozdzielczość gazetki (tekst jest często przepisywany by pasował), nie wspomnę o tym, że ostatnie 5 dni przed "zamknięciem" to jest... Michu przyzna, po prostu męczenie, jest X testów tych stron, jeszcze więcej razy się to przepisuje i nawet robi na nowo. Najzwyczajniej nie widzę tego czasowo. Zresztą, i tak Michu na wszystko zerka i jeszcze kilka innych osób. Zaraz spróbuję wyłapać błędy zatem i najwyżej, no nie wiem, gazetka będzie dokładniej sprawdzana, o ile to możliwe. |