Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[TMGC+C] Lucky Items
LUCKY ITEMS
1. Tęcza (użyj tęczowej konewki; można ją wygrać za kupon w loterii)
2. Spadająca gwiazda (użyj teleskopu w bezchmurną noc)
3. Czterolistna koniczyna (użyj szkła powiększającego w bezchmurny dzień)
4. Patyczek z loda z napisem (twoja postać musi zjeść niebieskiego loda na patyku)
5. Herbata (twoja postać musi wypić japońską herbatkę)
6. Chmurka w kształcie serca (pojawia się na niebie w bezchmurny dzień)
7. HapiHapi (twoja postać musi zjeść serduszko HapiHapi)

Źródło: http://tama-zone.com/index.php?showtopic=20467
Tłumaczenie: Carol Uśmiech Proszę nie kopiować bez mojej zgody Oczko
Odpowiedz
Przeniosłam do porad i tricków. : )
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: KA1vJTN.png]
[Obrazek: oetrKbQ.png]
[Obrazek: HuGyHLh.png]
[Obrazek: S6bdoEM.png]
[Obrazek: khgi2CQ.png]
[Obrazek: vj2R3VV.png]
Odpowiedz
[Obrazek: zXn6nNW.png]

H - Odwiedź świątynie i uzyskaj pomyślną wróżbę, dzięki czemu otrzymasz ciasteczko z wróżbą, które następnie zjedz w domu i odpowiedz na pytanie, które znajdziesz w środku.
E - Posłuchaj audycji radiowej i odpowiedz na zadanie w niej pytanie. Żeby odblokować tą animację, należy kupić płytę CD w TamaDepa.
X - Użyj papierowego samolotu w bezchmurny, słoneczny dzień i odpowiedz na zadane przez NPC pytanie. Żeby odblokować tą animację, należy kupić papierowy samolot w sklepie.
A - Obejrzyj wieczorem (po godzinie 19:00) program telewizyjny i odpowiedz na zadane przez NPC pytanie. Żeby odblokować tą animację, należy wylosować przedmiot telewizora w loterii.
G - Odwiedź wieczorem (po godzinie 19:00) park przed Hexagon Studio i odpowiedz na zadane przez NPC pytanie.
O - Odwiedź wieczorem (po godzinie 19:00) teatr.
N - Zasadź drzewko Hexagon. Żeby odblokować tą animację, należy zasadzić tajemnicze nasionko tyle razy, aż nie wyrośnie drzewko Hexagon.

Zebranie wszystkich literek odblokowuje lokację Gotchi Króla, w której możemy odpowiedzieć na więcej pytań i zdobyć pieniążki.

Niestety nie mam zielonego pojęcia, czy jest to potwierdzona informacja, natomiast panuje przekonanie, że mamy tylko 9% szansy na wywołanie animacji, która pozwoli nam uzyskać literkę (którą, możemy otrzymać jeżeli udzielimy poprawnej odpowiedzi na zadane pytanie). Wydaje mi się, że jest w tym trochę prawdy, gdyż ponieważ bo, słuchałem audycji radiowej dokładnie (tak, liczyłem) 150 razy i tylko 2 razy wyświetliła mi się animacja specjalna w której mogłem spróbować odpowiedzieć na pytanie.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz