Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lagi w Tamagotchi On
Cześć! Niedawno zakupiłem Tamagotchi On i niestety jestem trochę rozczarowany. Wszystko w tej wersji działa z opóźnieniem - reakcje przycisków czy przeglądanie itemów. Lag jest na tyle duży, że moim zdaniem zabawa On/Meets wiele traci na tym, bo nawet przeklikanie różnych czynności trwa wieki w porównaniu ze starszymi kolorowymi tama. A wiem, że to problem wszystkich Meetsów i "Onów" z tego co wyczytałem w necie. A że bardzo podoba mi się idea mieszania genów to chcę zapytać - czy w Mixach również występuje ten lag? Próbowałem wyłapać to z filmów na YT i nie jestem pewien, czy go nie ma czy jest ale mniejszy. Bo jeśli w Mix nie ma tego problemu, to po prostu zastanawiam się nad sprzedaniem swojego ON i zamianą go na Mixa Język
Odpowiedz
W M!xach jest mniejszy lag.
Mi tam nie przeszkadza ten lag, to nie koniec świata. Moim zdaniem warto pozostać przy Onie bo zawsze można się bawić albo aplikacją albo mymeetsem, a w m!xach tego już nie ma.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Mixy przy Meetsach wypadają blado i myślę, że wiele osób się z tym zgodzi. Do laga można się przyzwyczaić i warto zaakceptować, że tak po prostu jest.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: TeV9qeN.png]
[Obrazek: s6sKIfS.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: kltSDVr.png]
Odpowiedz
O, a to ciekawe. Dlaczego Mix wypada blado? Wydawało mi się, że to w zasadzie to samo, poza możliwością trafienia bliźniaków i opcją rozmnażania zwierzaków.
Odpowiedz
Aplikacja, aplikacja, aplikacja. Apka do Meetsa daje bardzo dużo do zabawy i otwiera możliwości na ciekawe połączenia genów. Mix jest bledszy w tym sensie, że masz ograniczoną pulę genów i jest kwestią czasu, jak dochodzi się do momentu, że nic w zasadzie Cię już nie zaskoczy, a postacie stają się repetytywne. Nie mówię, że Mixy są złe, bo też fajne, ale szybciej się "wyczerpują".
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: TeV9qeN.png]
[Obrazek: s6sKIfS.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: kltSDVr.png]
Odpowiedz
Ach, rozumiem. Z drugiej strony apka kiedyś przestanie pewnie być wspierana. W każdym razie dzięki za odpowiedzi, jednak chyba wstrzymam się z kupnem Mixa i pozostanę przy On Oczko
Odpowiedz
Nawet jeżeli oficjalna apka przestanie być wspierana (chociaż pewnie ktoś taki jak Mr Blinky ją pewnie "przejmie", jak to zrobił z apką 4U- ta oryginalna już dawno została usunięta, a jego wersja dalej działa) to MyMeets jest offline i dzięki niej można wgrywać nowe rzeczy, przez co ON się trochę mniej szybko znudzi, bo w przypadku M!Xa to nowe rzeczy wgrasz tylko w Japonii.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz